Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Schipper binnenvaartschip voer door na overvaren visbootje’

DINTELOORD

Een binnenvaartschip heeft zondag 14 november een visbootje overvaren op de Dintel nabij Dinteloord. De visser kon op tijd wegkomen, het visbootje werd gekraakt en verloor de buitenboordmotor.

1 / 1
De bergingssleepboot Furie 4 van BST komt ter plaatse. De visser heeft intussen ook hulp gekregen van een bevriende plezierschipper met een motorvlet, die hem van het remmingwerk haalde. (Foto Venema Media)

De bergingssleepboot Furie 4 van BST komt ter plaatse. De visser heeft intussen ook hulp gekregen van een bevriende plezierschipper met een motorvlet, die hem van het remmingwerk haalde. (Foto Venema Media)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Patrick Naaraat)

Reacties (3)
 • auroraspits

  Geulgebonden snoekbaars schijnt nu eenmaal een delicatesse te zijn . Ik vind het eigenlijk best wel een wonder dat je dit soort berichten niet vaker hoort.

 • Rosa

  Verbaast mij ook niet als het regent of mistig is onder een brug vissen zie ik aan boord regelmatig of in de vaargeulen voor de binnenvaart bij de Moerdijkbruggen. Daar echter één verbetering ze waren verlicht tenminste die ik onderlaatst zag, het zag er wel verwarrend uit. En die bootjes waarbij ze in het water zitten vraag ik me echt af of ze levensmoe zijn.

 • Hens van Buren

  Het is niet goed te praten wat hier is gebeurd. Wat ik mij wel afvraag, wat heb je met je visbootje te zoeken onder een brug? Ik hoop wel dat dit voorval, voor alle sportvissers een les is. De binnenvaart heeft dagelijks last van allerlei vissersbootjes die overal in de weg liggen en ook midden in het vaarwater vissen zonder rekening te houden met de beroepsvaart. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er af en toe één aangevaren wordt. De sportvissers hebben niet door, wat hun aanwezigheid voor stress kan zorgen in de stuurhut van een groot schip. Ik heb regelmatig een middelvinger gekregen, als ik een aandacht-signaal met de hoorn gaf, omdat een sportvisser zo nodig of het vaarwater nog even moest kruizen voor de kop langs of dood eenvoudig in mijn koerslijn ging liggen vissen. Ze hebben vaak totaal geen verstand waar ze mee bezig zijn. Kan het helaas niet mooier maken.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook