52 meter lang

Royal Huisman laat superjacht voor sportvissers te water

Project 406 van Royal Huisman, ’s werelds meest bijzondere sportvisjacht, wordt vandaag te water gelaten in Amsterdam. Het indrukwekkende superjacht is vanaf de scheepswerf in Vollenhove op pontons naar Amsterdam gebracht voor de tewaterlating.

Royal Huisman Project 406
Het indrukwekkende sportvisjacht vaart langs het Eye filmmuseum, onderweg naar de plek van de tewaterlating. Foto's Royal Huisman

Het schip is 52 meter lang en heeft zes dekken. Volgens de werf gaat het om het grootste en meest luxueuze sportvisjacht ter wereld.

Tekst gaat verder onder de foto.

Royal Huisman Project 406
Project 406 werd op pontons naar Amsterdam getransporteerd.

De opvallend hoge brug is er niet voor niets: die biedt de vissers  buitengewoon goed zicht met een neerwaartse hoek op het water. Ook voor gasten is er een speciaal uitkijkplatform om alle actie te volgen.

Royal Huisman Project 406
Het exclusieve visjacht heeft zes dekken.

Het jacht werd ontworpen voor een ervaren klant van Royal Huisman met een passie voor sportvissen. Het jacht moet straks moeiteloos de ultieme sportviservaring combineren met het comfort en de verfijning van een superjacht.

Vripack Yacht Design uit Sneek tekende voor het ontwerp van zowel de romp als het interieur. ‘Dit is echt een heel erg uitzonderlijke opdracht’, zei Bart M. Bouwhuis, creative director van Vripack bij de start van het project.

Royal Huisman laat superjacht voor sportvissers te water | Schuttevaer.nl
52 meter lang

Royal Huisman laat superjacht voor sportvissers te water

Project 406 van Royal Huisman, ’s werelds meest bijzondere sportvisjacht, wordt vandaag te water gelaten in Amsterdam. Het indrukwekkende superjacht is vanaf de scheepswerf in Vollenhove op pontons naar Amsterdam gebracht voor de tewaterlating.

Royal Huisman Project 406
Het indrukwekkende sportvisjacht vaart langs het Eye filmmuseum, onderweg naar de plek van de tewaterlating. Foto's Royal Huisman

Het schip is 52 meter lang en heeft zes dekken. Volgens de werf gaat het om het grootste en meest luxueuze sportvisjacht ter wereld.

Tekst gaat verder onder de foto.

Royal Huisman Project 406
Project 406 werd op pontons naar Amsterdam getransporteerd.

De opvallend hoge brug is er niet voor niets: die biedt de vissers  buitengewoon goed zicht met een neerwaartse hoek op het water. Ook voor gasten is er een speciaal uitkijkplatform om alle actie te volgen.

Royal Huisman Project 406
Het exclusieve visjacht heeft zes dekken.

Het jacht werd ontworpen voor een ervaren klant van Royal Huisman met een passie voor sportvissen. Het jacht moet straks moeiteloos de ultieme sportviservaring combineren met het comfort en de verfijning van een superjacht.

Vripack Yacht Design uit Sneek tekende voor het ontwerp van zowel de romp als het interieur. ‘Dit is echt een heel erg uitzonderlijke opdracht’, zei Bart M. Bouwhuis, creative director van Vripack bij de start van het project.