bijna 500 EV's

Rederij K Line: 498 elektrische auto’s aan boord van brandende Fremantle Highway

Aan boord van de brandende Fremantle Highway staan meer elektrische auto’s dan werd gedacht. Volgens de Japanse rederij K Line gaat het om 498 electrische auto’s in plaats van de eerder gemelde 25.

De Japanse rederij K Lines is niet de eigenaar van het schip, maar huurt het van Shoei Kisen Kaisha.
De Japanse rederij K Lines is niet de eigenaar van het schip, maar huurt het van Shoei Kisen Kaisha. Foto Kustwacht

Lees de nieuwste update over de Fremantle Highway hier.

In totaal vervoert het schip 3783 nieuwe auto’s. Gisteren meldde de rederij al dat er 900 auto’s meer op het schip staan dan eerder gedacht. De Japanse rederij K Line is niet de eigenaar van het schip, maar huurt het van Shoei Kisen Kaisha.

Binnen de internationale scheepvaartorganisatie (IMO) is al een werkgroep in het leven geroepen om nog eens goed te kijken naar de manier waarop met het risico van elektrische auto’s aan boord wordt omgegaan. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) vindt het belangrijk binnen de IMO goed uit te zoeken of de huidige regelgeving voor onder andere brandbestrijding en veiligheid volstaat.

De brand aan boord van het schip woedt nog altijd. Die brak uit toen het schip 27 kilometer ten noorden van Ameland was, intussen drijft het de car carrier ongeveer 17 kilometer ten noorden van Terschelling. Reden daarvoor is de stroming in westelijke richting. Met het schip is nog steeds een sleepverbinding, waardoor het buiten de verkeersbanen wordt gehouden en de overige scheepvaart niet wordt gehinderd. Die noodverbinding met sleper Hunter werd donderdag 27 juli aan het einde van de dag overgenomen door de Duitse sleper Fairplay 30. De Kustwacht stelde toen ook dat er vooralsnog geen scheuren of gaten waren waargenomen in de scheepshuid.

Lees ook:

Dode en meerdere gewonden door brand op carcarrier Fremantle Highway boven Ameland

Rederij K Line: ruim 900 meer auto’s aan boord brandende Fremantle Highway

Rederij K Line: 498 elektrische auto’s aan boord van brandende Fremantle Highway | Schuttevaer.nl
bijna 500 EV's

Rederij K Line: 498 elektrische auto’s aan boord van brandende Fremantle Highway

Aan boord van de brandende Fremantle Highway staan meer elektrische auto’s dan werd gedacht. Volgens de Japanse rederij K Line gaat het om 498 electrische auto’s in plaats van de eerder gemelde 25.

De Japanse rederij K Lines is niet de eigenaar van het schip, maar huurt het van Shoei Kisen Kaisha.
De Japanse rederij K Lines is niet de eigenaar van het schip, maar huurt het van Shoei Kisen Kaisha. Foto Kustwacht

Lees de nieuwste update over de Fremantle Highway hier.

In totaal vervoert het schip 3783 nieuwe auto’s. Gisteren meldde de rederij al dat er 900 auto’s meer op het schip staan dan eerder gedacht. De Japanse rederij K Line is niet de eigenaar van het schip, maar huurt het van Shoei Kisen Kaisha.

Binnen de internationale scheepvaartorganisatie (IMO) is al een werkgroep in het leven geroepen om nog eens goed te kijken naar de manier waarop met het risico van elektrische auto’s aan boord wordt omgegaan. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) vindt het belangrijk binnen de IMO goed uit te zoeken of de huidige regelgeving voor onder andere brandbestrijding en veiligheid volstaat.

De brand aan boord van het schip woedt nog altijd. Die brak uit toen het schip 27 kilometer ten noorden van Ameland was, intussen drijft het de car carrier ongeveer 17 kilometer ten noorden van Terschelling. Reden daarvoor is de stroming in westelijke richting. Met het schip is nog steeds een sleepverbinding, waardoor het buiten de verkeersbanen wordt gehouden en de overige scheepvaart niet wordt gehinderd. Die noodverbinding met sleper Hunter werd donderdag 27 juli aan het einde van de dag overgenomen door de Duitse sleper Fairplay 30. De Kustwacht stelde toen ook dat er vooralsnog geen scheuren of gaten waren waargenomen in de scheepshuid.

Lees ook:

Dode en meerdere gewonden door brand op carcarrier Fremantle Highway boven Ameland

Rederij K Line: ruim 900 meer auto’s aan boord brandende Fremantle Highway