Bouwkuip

Rijkswaterstaat-claim tegen eerste aannemer Julianakanaal onhaalbaar

Rijkswaterstaat wilde de kosten voor het afronden van de verruiming van het Julianakanaal door een nieuwe aannemer verhalen op de oorspronkelijke aannemer De Vries & Van de Wiel. De laatste was immers onbekwaam gebleken om het werk uit te voeren. Maar sinds de nieuwe aannemer evenmin slaagde, is die claim volgens juristen van Rijkswaterstaat onhaalbaar geworden. Dat blijkt uit een memo van de directeur-generaal van Rijkswaterstaat uit mei 2023.

Het Julianakanaal wordt 1 oktober drooggezet. Dat verandert de situatie. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Rijkswaterstaat-claim tegen eerste aannemer Julianakanaal onhaalbaar | Schuttevaer.nl
Bouwkuip

Rijkswaterstaat-claim tegen eerste aannemer Julianakanaal onhaalbaar

Rijkswaterstaat wilde de kosten voor het afronden van de verruiming van het Julianakanaal door een nieuwe aannemer verhalen op de oorspronkelijke aannemer De Vries & Van de Wiel. De laatste was immers onbekwaam gebleken om het werk uit te voeren. Maar sinds de nieuwe aannemer evenmin slaagde, is die claim volgens juristen van Rijkswaterstaat onhaalbaar geworden. Dat blijkt uit een memo van de directeur-generaal van Rijkswaterstaat uit mei 2023.

Het Julianakanaal wordt 1 oktober drooggezet. Dat verandert de situatie. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer