Bescherming aan boord

Nederlandse koopvaardij wil betere bescherming op Rode Zee

De Koninklijke Vereniging Nederlandse Reders (KVNR) wil betere bescherming voor de Nederlandse schepen op de Rode Zee. De redersvereniging vroeg het ministerie van Defensie om militaire bescherming aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen, maar dat verzoek is afgewezen. De KVNR vreest een concurrentienadeel, als schepen onder Nederlandse vlag de Rode Zee moeten blijven mijden.

De KVNR wil én betere luchtbescherming én bescherming aan boord. Foto Defensie

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nederlandse koopvaardij wil betere bescherming op Rode Zee | Schuttevaer.nl
Bescherming aan boord

Nederlandse koopvaardij wil betere bescherming op Rode Zee

De Koninklijke Vereniging Nederlandse Reders (KVNR) wil betere bescherming voor de Nederlandse schepen op de Rode Zee. De redersvereniging vroeg het ministerie van Defensie om militaire bescherming aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen, maar dat verzoek is afgewezen. De KVNR vreest een concurrentienadeel, als schepen onder Nederlandse vlag de Rode Zee moeten blijven mijden.

De KVNR wil én betere luchtbescherming én bescherming aan boord. Foto Defensie

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer