SPAANSE KUST

Vissersschip zinkt, bemanning gered

De Spaanse reddingsdienst heeft vrijdag 9 februari alle 14 bemanningsleden van een zinkend vissersschip veilig aan land gebracht. Dat gebeurde voor de Spaanse kust.

Alle vissers werden veilig aan land gebracht, inclusief de kapitein die aanvankelijk op zijn schip was gebleven. Foto Salvamento Maritimo

De bemanning van de 24 meter lange María Reina Madre liet even voor negen uur ’s ochtends een noodoproep uitgaan nadat was geconstateerd dat water de machinekamer binnendrong. Het schip bevond zich op dat moment een kleine 10 mijl uit de kust van Pasaia, vrijwel op de grens van Spanje en Frankrijk. Het coördinatiecentrum van de Salvamento Marítimo in Bilbao stuurde de reddingboot van Pasaia op het noodgeval af. Die wist het in nood verkerende schip binnen 38 minuten te bereiken. De bemanning van het onder Franse vlag varende schip was toen al overgestapt in het reddingsvlot. Pogingen de María Reina Madre boven water te houden mislukten. Ze helde eerst over naar stuurboord, waarna het achterschip begon te vervullen. Op een filmpje van de redders is haar ondergang te zien. Dat was bijna zes uur nadat het lek was geconstateerd. Alle vissers werden veilig aan land gebracht, inclusief de kapitein die aanvankelijk aan boord was gebleven.

Vissersschip zinkt, bemanning gered | Schuttevaer.nl
SPAANSE KUST

Vissersschip zinkt, bemanning gered

De Spaanse reddingsdienst heeft vrijdag 9 februari alle 14 bemanningsleden van een zinkend vissersschip veilig aan land gebracht. Dat gebeurde voor de Spaanse kust.

Alle vissers werden veilig aan land gebracht, inclusief de kapitein die aanvankelijk op zijn schip was gebleven. Foto Salvamento Maritimo

De bemanning van de 24 meter lange María Reina Madre liet even voor negen uur ’s ochtends een noodoproep uitgaan nadat was geconstateerd dat water de machinekamer binnendrong. Het schip bevond zich op dat moment een kleine 10 mijl uit de kust van Pasaia, vrijwel op de grens van Spanje en Frankrijk. Het coördinatiecentrum van de Salvamento Marítimo in Bilbao stuurde de reddingboot van Pasaia op het noodgeval af. Die wist het in nood verkerende schip binnen 38 minuten te bereiken. De bemanning van het onder Franse vlag varende schip was toen al overgestapt in het reddingsvlot. Pogingen de María Reina Madre boven water te houden mislukten. Ze helde eerst over naar stuurboord, waarna het achterschip begon te vervullen. Op een filmpje van de redders is haar ondergang te zien. Dat was bijna zes uur nadat het lek was geconstateerd. Alle vissers werden veilig aan land gebracht, inclusief de kapitein die aanvankelijk aan boord was gebleven.