Vlissingen spant kroon

Panteia: havengeld voor binnenvaart stijgt fors in 2024

De haventarieven voor de binnenvaart stijgen dit jaar met gemiddeld 4,4%, zo blijkt uit onderzoek van Panteia. Nooit eerder werd zo’n forse prijsstijging gezien. Een binnenvaartschip van 1500 ton moet daardoor bij een havenbezoek gemiddeld 216 euro betalen, tegen 208 euro een jaar eerder.

De gemeente Vlissingen besloot het havengeld met liefs 34% te verhogen, waardoor een havenbezoek door eens schip van 1500 ton dit jaar ineens  265 euro kost, tegen 197 euro een jaar eerder. Slechts een deel van de havens van Vlissingen zijn in beheer van de gemeente. De stad ligt aan de Westerschelde. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Panteia: havengeld voor binnenvaart stijgt fors in 2024 | Schuttevaer.nl
Vlissingen spant kroon

Panteia: havengeld voor binnenvaart stijgt fors in 2024

De haventarieven voor de binnenvaart stijgen dit jaar met gemiddeld 4,4%, zo blijkt uit onderzoek van Panteia. Nooit eerder werd zo’n forse prijsstijging gezien. Een binnenvaartschip van 1500 ton moet daardoor bij een havenbezoek gemiddeld 216 euro betalen, tegen 208 euro een jaar eerder.

De gemeente Vlissingen besloot het havengeld met liefs 34% te verhogen, waardoor een havenbezoek door eens schip van 1500 ton dit jaar ineens  265 euro kost, tegen 197 euro een jaar eerder. Slechts een deel van de havens van Vlissingen zijn in beheer van de gemeente. De stad ligt aan de Westerschelde. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer