Column

Zware Kees: veilig gemeerd?

Er bestaan gebieden in de wereld waar het weer plotseling kan omslaan. Naoetsu in het Midden-Westen van Japan is zo’n gebied. Ik weet nog goed dat we daar onder een stralende zon lagen te lossen. Het was in de ochtend en zoals meestal in Japan werden regelmatig pauzes ingelast. Om stipt 10:00 uur liepen de stuwadoors van boord om ‘coffeebreak’ te houden. Dus zaten ook wij in de messroom te genieten van een kop koffie toen de scheepsagent kwam binnenstuiven.

Zware Kees Een hoek van vijfenveertig graden...
De havendienst van Hoorn: 'Het schip ligt vast hoor...' Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: veilig gemeerd? | Schuttevaer.nl
Column

Zware Kees: veilig gemeerd?

Er bestaan gebieden in de wereld waar het weer plotseling kan omslaan. Naoetsu in het Midden-Westen van Japan is zo’n gebied. Ik weet nog goed dat we daar onder een stralende zon lagen te lossen. Het was in de ochtend en zoals meestal in Japan werden regelmatig pauzes ingelast. Om stipt 10:00 uur liepen de stuwadoors van boord om ‘coffeebreak’ te houden. Dus zaten ook wij in de messroom te genieten van een kop koffie toen de scheepsagent kwam binnenstuiven.

Zware Kees Een hoek van vijfenveertig graden...
De havendienst van Hoorn: 'Het schip ligt vast hoor...' Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer