Medische verklaring

ILT ontdekt valse gezondheidsverklaringen en certificaten in visserij

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT-IOD) heeft 12 gevallen van fraude gevonden bij het aanvragen van vaarbevoegdheidsbewijzen in de visserij. De inspectie zegt valse medische verklaringen en technische certificaten te hebben aangetroffen die zijn gefabriceerd door zeevarenden en een tussenpersoon.

Van der Wal wilde het verbod eigenlijk op 5 oktober vorig jaar laten ingaan, maar kort voor die datum besloot ze tot uitstel, mede naar aanleiding van een motie van BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

ILT ontdekt valse gezondheidsverklaringen en certificaten in visserij | Schuttevaer.nl
Medische verklaring

ILT ontdekt valse gezondheidsverklaringen en certificaten in visserij

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT-IOD) heeft 12 gevallen van fraude gevonden bij het aanvragen van vaarbevoegdheidsbewijzen in de visserij. De inspectie zegt valse medische verklaringen en technische certificaten te hebben aangetroffen die zijn gefabriceerd door zeevarenden en een tussenpersoon.

Van der Wal wilde het verbod eigenlijk op 5 oktober vorig jaar laten ingaan, maar kort voor die datum besloot ze tot uitstel, mede naar aanleiding van een motie van BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer