Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Met AR-bril kan inspecteur Bureau Veritas thuisblijven

ROTTERDAM

Rederij Anthony Veder en Bureau Veritas hebben met geavanceerde ‘augmented reality’-technologie met succes een inspectie op afstand uitgevoerd bij een gastanker van de rederij.

1 / 1
Een officier kijkt in de machinekamer van de Coral Favia via een augmented reality-bril van Microsoft in een elektrakast. Inspecteurs van Bureau Veritas zien op kantoor op hun scherm rechtstreeks precies hetzelfde en kunnen de officier vragen iets nader te bestuderen voor de inspectie op afstand. (Foto Anthony Veder) 

Een officier kijkt in de machinekamer van de Coral Favia via een augmented reality-bril van Microsoft in een elektrakast. Inspecteurs van Bureau Veritas zien op kantoor op hun scherm rechtstreeks precies hetzelfde en kunnen de officier vragen iets nader te bestuderen voor de inspectie op afstand. (Foto Anthony Veder) 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook