Column

Zware Kees: herfst

De regen gutst naar beneden en roffelt op het dak van mijn huis. Daaronder lig ik, warm en veilig onder mijn dekbed, luisterend naar de stormachtige wind die een verontrustende melodie ten gehore brengt. Ik zucht, geen deklast die risico loopt, geen geslinger zodat je bijna je kooi uit lazert; soms word je er plezierig aan herinnerd dat je varende leven voorbij is.

De Twin Towers in New York fotografeerde ik op 5 mei 2001. Wie kon toen bevroeden dat ze er een paar maanden later niet meer zouden staan. Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Profiteer nu van de Black Friday aanbieding: Schuttevaer Online abonnement voor € 50,-

Abonneer