Ongunstige meetmethode

Rechtszaak: wat is de tonnenmaat van een kraanschip?

Hoe moet je de maximale inzinking en daarmee het tonnage van een kraanschip bepalen? Geldt het vrijboord bij een rechtliggend schip, of telt de uitslag als de kraan in werking is en het schip overhelt? Over deze kwestie twisten de eigenaar van een kraanschip en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Het kwam zelfs tot een rechtszaak.

Inzinkingsmerk
Inzinkingsmerk. Foto Wikimedia

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Rechtszaak: wat is de tonnenmaat van een kraanschip? | Schuttevaer.nl
Ongunstige meetmethode

Rechtszaak: wat is de tonnenmaat van een kraanschip?

Hoe moet je de maximale inzinking en daarmee het tonnage van een kraanschip bepalen? Geldt het vrijboord bij een rechtliggend schip, of telt de uitslag als de kraan in werking is en het schip overhelt? Over deze kwestie twisten de eigenaar van een kraanschip en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Het kwam zelfs tot een rechtszaak.

Inzinkingsmerk
Inzinkingsmerk. Foto Wikimedia

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer