Protesten

Honderden Belgische boeren trekken naar haven Antwerpen

Honderden Belgische boeren zijn onderweg naar de haven van Antwerpen om daar de toegangswegen te blokkeren. Volgens de organisatie gaat het om ongeveer vijfhonderd boeren, die ontevreden zijn met het Belgische landbouwbeleid.

Honderden Belgische boeren zijn onderweg naar de haven van Antwerpen om daar de toegangswegen te blokkeren. Foto ANP

De Belgische verkeersdiensten zeggen dat er momenteel kleine hinder op de weg is, maar waarschuwen dat dat snel kan verergeren. De wegen zullen niet volledig worden afgesloten, zeggen de demonstranten. Ze zouden zogenoemde filterblokkades opzetten, waar nog mondjesmaat auto’s worden doorgelaten. Hulpdiensten mogen sowieso passeren.
Stijn Zelderloo van de organisatie zegt tegen de omroep VRT dat de Antwerpse haven niet toevallig gekozen is. ‘Als belangrijke economische sector vragen de landbouwers het respect en erkenning dat de haven en havenbedrijven ervaren ook voor hun deelsectoren en bedrijven.’

De Belgische boeren protesteren al weken tegen strengere regels en dalende inkomsten voor de sector.

Honderden Belgische boeren trekken naar haven Antwerpen | Schuttevaer.nl
Protesten

Honderden Belgische boeren trekken naar haven Antwerpen

Honderden Belgische boeren zijn onderweg naar de haven van Antwerpen om daar de toegangswegen te blokkeren. Volgens de organisatie gaat het om ongeveer vijfhonderd boeren, die ontevreden zijn met het Belgische landbouwbeleid.

Honderden Belgische boeren zijn onderweg naar de haven van Antwerpen om daar de toegangswegen te blokkeren. Foto ANP

De Belgische verkeersdiensten zeggen dat er momenteel kleine hinder op de weg is, maar waarschuwen dat dat snel kan verergeren. De wegen zullen niet volledig worden afgesloten, zeggen de demonstranten. Ze zouden zogenoemde filterblokkades opzetten, waar nog mondjesmaat auto’s worden doorgelaten. Hulpdiensten mogen sowieso passeren.
Stijn Zelderloo van de organisatie zegt tegen de omroep VRT dat de Antwerpse haven niet toevallig gekozen is. ‘Als belangrijke economische sector vragen de landbouwers het respect en erkenning dat de haven en havenbedrijven ervaren ook voor hun deelsectoren en bedrijven.’

De Belgische boeren protesteren al weken tegen strengere regels en dalende inkomsten voor de sector.