275.000 euro schadevergoeding

Frans bedrijf veroordeeld voor dood van inspecteur aan boord sloopschip

Het Franse bedrijf Les Recycleurs Bretons is donderdag 29 februari veroordeeld voor de dood van een inspecteur aan boord van een sloopschip. Inspecteur Jean-Bernard Cerutti kwam samen met een team 12 augustus 2016 aan boord van het vervallen schip Captain Tsarev dat in de haven van Brest ontmanteld zou worden. Vier mannen raakten bewusteloos door koolmonoxidevergiftiging, Cerutti overleefde dit niet, zo meldt de krant Ouest-France.

De haven waar het sloopschip ligt Foto Google Maps

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Frans bedrijf veroordeeld voor dood van inspecteur aan boord sloopschip | Schuttevaer.nl
275.000 euro schadevergoeding

Frans bedrijf veroordeeld voor dood van inspecteur aan boord sloopschip

Het Franse bedrijf Les Recycleurs Bretons is donderdag 29 februari veroordeeld voor de dood van een inspecteur aan boord van een sloopschip. Inspecteur Jean-Bernard Cerutti kwam samen met een team 12 augustus 2016 aan boord van het vervallen schip Captain Tsarev dat in de haven van Brest ontmanteld zou worden. Vier mannen raakten bewusteloos door koolmonoxidevergiftiging, Cerutti overleefde dit niet, zo meldt de krant Ouest-France.

De haven waar het sloopschip ligt Foto Google Maps

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer