Taser

Militairen Brits vliegdekschip Prince of Wales opgepakt in Rotterdam om geweld en dronkenschap

De Koninklijke Marechaussee heeft, samen met de Britse autoriteiten en de Rotterdamse politie, drie Britse militairen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij verschillende nachtelijke incidenten in het centrum van Rotterdam. De Britten zijn opvarenden van het vliegdekschip HMS Prince of Wales, dat deze week ligt aangemeerd in de haven van Rotterdam.

Het Britse vliegdekschip HMS Prince of Wales trekt veel bekijks in Rotterdam. Foto ANP

In de nacht van maandag op dinsdag liep een confrontatie van Britten met de politie uit de hand. Een van hen moest met een taser worden overmeesterd. Hij zit vast op verdenking van mishandeling van een agent. Een tweede militair werd aangehouden voor openbare dronkenschap en het bezit van een gebruikershoeveelheid vermoedelijke harddrugs, meldt de marechaussee.

Woensdagavond is nog een Britse militair aangehouden voor openbare dronkenschap. Ook kon hij zich niet legitimeren. De marechaussee zal de komende dagen extra patrouilles uitvoeren samen met de politie en de Royal Navy Police. Het vliegdekschip vertrekt maandag weer uit Rotterdam.

Militairen Brits vliegdekschip Prince of Wales opgepakt in Rotterdam om geweld en dronkenschap | Schuttevaer.nl
Taser

Militairen Brits vliegdekschip Prince of Wales opgepakt in Rotterdam om geweld en dronkenschap

De Koninklijke Marechaussee heeft, samen met de Britse autoriteiten en de Rotterdamse politie, drie Britse militairen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij verschillende nachtelijke incidenten in het centrum van Rotterdam. De Britten zijn opvarenden van het vliegdekschip HMS Prince of Wales, dat deze week ligt aangemeerd in de haven van Rotterdam.

Het Britse vliegdekschip HMS Prince of Wales trekt veel bekijks in Rotterdam. Foto ANP

In de nacht van maandag op dinsdag liep een confrontatie van Britten met de politie uit de hand. Een van hen moest met een taser worden overmeesterd. Hij zit vast op verdenking van mishandeling van een agent. Een tweede militair werd aangehouden voor openbare dronkenschap en het bezit van een gebruikershoeveelheid vermoedelijke harddrugs, meldt de marechaussee.

Woensdagavond is nog een Britse militair aangehouden voor openbare dronkenschap. Ook kon hij zich niet legitimeren. De marechaussee zal de komende dagen extra patrouilles uitvoeren samen met de politie en de Royal Navy Police. Het vliegdekschip vertrekt maandag weer uit Rotterdam.