Opvolgers gezocht

Binnenvaart moet betere balans bieden tussen werk en privé

De binnenvaart moet veranderen om aantrekkelijk te blijven voor jongeren. Zij stellen andere eisen aan de beroepsuitoefening en willen een goede balans tussen werk en privé. Dat komt naar voren in een arbeidsmarktanalyse van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) en de Europese Commissie.

Tegelijkertijd kiezen jongeren steeds minder vaak voor de binnenvaart vanwege de arbeidsomstandigheden. Voorgaande generaties zijn gewend aan lange werkdagen en weinig vrije tijd. Jongeren willen echter een passend evenwicht tussen werk en privéleven. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Binnenvaart moet betere balans bieden tussen werk en privé | Schuttevaer.nl
Opvolgers gezocht

Binnenvaart moet betere balans bieden tussen werk en privé

De binnenvaart moet veranderen om aantrekkelijk te blijven voor jongeren. Zij stellen andere eisen aan de beroepsuitoefening en willen een goede balans tussen werk en privé. Dat komt naar voren in een arbeidsmarktanalyse van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) en de Europese Commissie.

Tegelijkertijd kiezen jongeren steeds minder vaak voor de binnenvaart vanwege de arbeidsomstandigheden. Voorgaande generaties zijn gewend aan lange werkdagen en weinig vrije tijd. Jongeren willen echter een passend evenwicht tussen werk en privéleven. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer