EU moet eigen broek ophouden

Nederlandse maritieme industrie sterker door aanschaf nieuwe fregatten

De aanbesteding van vier nieuwe LC-fregatten is een voorbeeld van de nieuwe industriepolitiek die Defensie gaat voeren. Op deze wijze moet de Nederlandse maritieme industrie worden versterkt, zegt demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie). Door de maritieme industrie te versterken moet ook Europa op strategisch gebied minder afhankelijk worden van andere landen. ‘De EU moet zijn eigen broek kunnen ophouden’ , aldus de staatssecretaris. Door de schepen in Nederland aan te besteden kan een bijdrage worden geleverd om de EU ‘sterker en zelfredzamer’ te maken, zegt Van der Maat.

Scheepsbouwer Damen Shipyards krijgt een hoofdrol bij de bouw van vier nieuwe Luchtverdedigings- en Commandofregatten, Foto Damen Naval

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nederlandse maritieme industrie sterker door aanschaf nieuwe fregatten | Schuttevaer.nl
EU moet eigen broek ophouden

Nederlandse maritieme industrie sterker door aanschaf nieuwe fregatten

De aanbesteding van vier nieuwe LC-fregatten is een voorbeeld van de nieuwe industriepolitiek die Defensie gaat voeren. Op deze wijze moet de Nederlandse maritieme industrie worden versterkt, zegt demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie). Door de maritieme industrie te versterken moet ook Europa op strategisch gebied minder afhankelijk worden van andere landen. ‘De EU moet zijn eigen broek kunnen ophouden’ , aldus de staatssecretaris. Door de schepen in Nederland aan te besteden kan een bijdrage worden geleverd om de EU ‘sterker en zelfredzamer’ te maken, zegt Van der Maat.

Scheepsbouwer Damen Shipyards krijgt een hoofdrol bij de bouw van vier nieuwe Luchtverdedigings- en Commandofregatten, Foto Damen Naval

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer