Biodiesel

HGK Shipping: schakel allemaal over op HVO100

Schakel allemaal over op biodiesel. Dat is de opmerkelijke oproep die CEO Steffen Bauer van de Duitse binnenvaartrederij HGK Shipping deze week aan de sector doet. Zijn initiatief volgt op het besluit van de Duitse overheid HVO100 goed te keuren als alternatieve brandstof. Tegelijkertijd pleit Bauer voor een financieel steuntje in de rug in de vorm van een tijdelijke korting op de accijns.

Gas 92 HGK Shipping
De Gas 92 van HGK Shipping vaart al op HVO100. Foto HGK Shipping

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

HGK Shipping: schakel allemaal over op HVO100 | Schuttevaer.nl
Biodiesel

HGK Shipping: schakel allemaal over op HVO100

Schakel allemaal over op biodiesel. Dat is de opmerkelijke oproep die CEO Steffen Bauer van de Duitse binnenvaartrederij HGK Shipping deze week aan de sector doet. Zijn initiatief volgt op het besluit van de Duitse overheid HVO100 goed te keuren als alternatieve brandstof. Tegelijkertijd pleit Bauer voor een financieel steuntje in de rug in de vorm van een tijdelijke korting op de accijns.

Gas 92 HGK Shipping
De Gas 92 van HGK Shipping vaart al op HVO100. Foto HGK Shipping

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer