Saneringsplan

Meyer Werft wil 440 medewerkers ontslaan

De Meyer Werft in Papenburg wil 440 van de 3000 personeelsleden ontslaan. De werf kampt met grote financiële problemen. Dat heeft de directie in een mededeling aan het personeel en de vakbonden laten weten. De ontslagen zouden gaan vallen in de afdeling onderzoek en ontwikkeling, ontwerp en enkele nieuwe activiteiten die de werf het laatste jaar heeft ontwikkeld in de zeer luxe jachtbouw en drijvende villa’s. Het zou daardoor vooral hoog opgeleide technici, ontwerpers en scheepsarchitecten betreffen. Dat meldt de omroep NDR.

Meyer Werft
Sinds de coronapandemie is de Meyer Werft zich gaan richten op de nichemarkt van superjachten en de combinatie van een drijvende villa en een bijbehorend jacht. Foto Meyer Werft

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Meyer Werft wil 440 medewerkers ontslaan | Schuttevaer.nl
Saneringsplan

Meyer Werft wil 440 medewerkers ontslaan

De Meyer Werft in Papenburg wil 440 van de 3000 personeelsleden ontslaan. De werf kampt met grote financiële problemen. Dat heeft de directie in een mededeling aan het personeel en de vakbonden laten weten. De ontslagen zouden gaan vallen in de afdeling onderzoek en ontwikkeling, ontwerp en enkele nieuwe activiteiten die de werf het laatste jaar heeft ontwikkeld in de zeer luxe jachtbouw en drijvende villa’s. Het zou daardoor vooral hoog opgeleide technici, ontwerpers en scheepsarchitecten betreffen. Dat meldt de omroep NDR.

Meyer Werft
Sinds de coronapandemie is de Meyer Werft zich gaan richten op de nichemarkt van superjachten en de combinatie van een drijvende villa en een bijbehorend jacht. Foto Meyer Werft

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer