Miljoenen euro's

Meyer Werft kan krediet niet aflossen

De Meyer Werft in Papenburg komt honderden miljoenen tekort. Dat meldt het blad Wirtschaftswoche. Meyer moet in november een krediet van 550 miljoen euro aflossen maar weet niet waar dat geld vandaan moet komen.  Een externe expert is aan het werk gezet om een saneringsplan op te stellen. Meyer hoop ook op steun van de regering van Nedersaksen. De deelstaat verklaarde zich een jaar geleden bereid borg te staan voor een krediet van 170 miljoen. Ook in 2020 vroeg de werf al eens een overbruggingskrediet aan de regering van de deelstaat.

De Meyer Werft komt heel veel geld te kort omdat maar 20% wordt aanbetaald voor cruiseschepen. De resterende 80% wordt pas afgerekend bij oplevering. Foto Meyer Werft

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer