Staking

Werknemers haven Hamburg leggen twee dagen werk neer

Werknemers in de haven van Hamburg leggen dinsdag en woensdag het werk neer na een oproep voor een tweedaagse staking in de grootste haven van Duitsland door vakbond Verdi. Met de nieuwe actie wil Verdi de druk op werkgevers vergroten om in te stemmen met hogere looneisen. Door eerdere acties werden bijvoorbeeld schepen niet gelost en geladen en waren er opstoppingen bij containerterminals.

Haven Hamburg staking
In de haven van Hamburg wordt twee dagen gestaakt. Foto Shutterstock / Calado

Verdi onderhandelt over een nieuwe cao voor ongeveer 11.500 werknemers van Duitse Noordzeehavens, maar de gesprekken met werkgevers hebben tot dusver nog geen resultaat opgeleverd. Eerder werd daarom ook al gestaakt in verschillende Duitse havens. De bond eist onder meer een verhoging van de uurlonen met 3 euro en hogere ploegentoeslagen.

Vakbondsonderhandelaar Maren Ulbrich stelt dat het bod van de werkgevers veel te laag is en dat havenarbeiders meer loon nodig hebben om de gestegen kosten van levensonderhoud te kunnen betalen. Later deze week moet er een vierde onderhandelingsronde komen tussen de bond en werkgevers. De havenarbeiders zijn van plan woensdag te demonstreren in de binnenstad van Hamburg.

Werknemers haven Hamburg leggen twee dagen werk neer | Schuttevaer.nl
Staking

Werknemers haven Hamburg leggen twee dagen werk neer

Werknemers in de haven van Hamburg leggen dinsdag en woensdag het werk neer na een oproep voor een tweedaagse staking in de grootste haven van Duitsland door vakbond Verdi. Met de nieuwe actie wil Verdi de druk op werkgevers vergroten om in te stemmen met hogere looneisen. Door eerdere acties werden bijvoorbeeld schepen niet gelost en geladen en waren er opstoppingen bij containerterminals.

Haven Hamburg staking
In de haven van Hamburg wordt twee dagen gestaakt. Foto Shutterstock / Calado

Verdi onderhandelt over een nieuwe cao voor ongeveer 11.500 werknemers van Duitse Noordzeehavens, maar de gesprekken met werkgevers hebben tot dusver nog geen resultaat opgeleverd. Eerder werd daarom ook al gestaakt in verschillende Duitse havens. De bond eist onder meer een verhoging van de uurlonen met 3 euro en hogere ploegentoeslagen.

Vakbondsonderhandelaar Maren Ulbrich stelt dat het bod van de werkgevers veel te laag is en dat havenarbeiders meer loon nodig hebben om de gestegen kosten van levensonderhoud te kunnen betalen. Later deze week moet er een vierde onderhandelingsronde komen tussen de bond en werkgevers. De havenarbeiders zijn van plan woensdag te demonstreren in de binnenstad van Hamburg.