Marktinzicht

Aan de reis: markt veert terug naar normale niveaus, ondanks hoogwaterstremming

De eerste ‘normale’ week in tijden heeft de droge-ladingmarkt doen terugveren naar normale niveaus. Het volume steeg afgelopen week naar 4,2 miljoen ton, tegen 3,8 miljoen ton een week eerder. Ook het aantal reizen nam toe, van 2450 naar 2700 stuks. Mooie cijfers, maar niet vreemd gelet op de tijd van het jaar. Hoewel de volumes toenemen, geldt nog steeds dat ze achterblijven bij voorgaande jaren. Ook mei laat weer een half miljoen ton verlies aan droge lading zien in vergelijking met vorig jaar.

binnenvaartschip Moezel
Een binnenvaartschip op de Moezel. Foto Shutterstock / inavanhateren

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aan de reis: markt veert terug naar normale niveaus, ondanks hoogwaterstremming | Schuttevaer.nl
Marktinzicht

Aan de reis: markt veert terug naar normale niveaus, ondanks hoogwaterstremming

De eerste ‘normale’ week in tijden heeft de droge-ladingmarkt doen terugveren naar normale niveaus. Het volume steeg afgelopen week naar 4,2 miljoen ton, tegen 3,8 miljoen ton een week eerder. Ook het aantal reizen nam toe, van 2450 naar 2700 stuks. Mooie cijfers, maar niet vreemd gelet op de tijd van het jaar. Hoewel de volumes toenemen, geldt nog steeds dat ze achterblijven bij voorgaande jaren. Ook mei laat weer een half miljoen ton verlies aan droge lading zien in vergelijking met vorig jaar.

binnenvaartschip Moezel
Een binnenvaartschip op de Moezel. Foto Shutterstock / inavanhateren

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer