Nog 20 diensten open

Weer drie stremmingen Oostsluis Terneuzen deze week

De Oostsluis in Terneuzen wordt deze week drie keer gestremd voor de scheepvaart vanwege gebrek aan personeel. Het was al bekend dat er deze week lege plekken waren in het dienstrooster. Rijkswaterstaat is er niet in geslaagd deze op te vullen. Daarom is de sluis gestremd op maandag 24 juli van 16:45 tot 22:45 uur, donderdag 27 juli van 16:45 tot 22:45 uur en op zaterdag 29 juli van 14:45 tot 22:45 uur.

Schepen kunnen tijdens de stremming van de Oostsluis (rechtsachter) wel gebruik maken van de Westsluis (links). Foto ANP

De zomermaanden zorgen voor problemen op het sluizencomplex van Terneuzen. Personeelskrapte, vakanties en ziekte zorgen ervoor dat er momenteel nog zo’n 23 diensten open staan op de sluis. Daarvan zijn er nu drie definitief geworden.

Rijkswaterstaat heeft de informatie over de gaten in het rooster van juli en augustus gedeeld met de binnenvaartsector. Dit om te voorkomen dat de binnenvaart te maken krijgt met onaangekondigde stremmingen, zoals onlangs bij sluis Hansweert.

In augustus staan nog 20 acht-uursdiensten open. Lukt het Rijkswaterstaat niet deze te vullen, dan worden stremmingen definitief gemaakt en aangekondigd via vaarweginformatie.nl. De vaarwegbeheerder denkt dat de bediening tegen het einde van de vakantieperiode en met de dan opgeleide nieuwe werknemers, weer onder controle komt.

Lees ook:

Oostsluis Terneuzen wacht nog 23 stremmingen als niets verandert

Rijkswaterstaat krijgt bediening niet rond, Oostsluis Terneuzen gestremd

Weer drie stremmingen Oostsluis Terneuzen deze week | Schuttevaer.nl
Nog 20 diensten open

Weer drie stremmingen Oostsluis Terneuzen deze week

De Oostsluis in Terneuzen wordt deze week drie keer gestremd voor de scheepvaart vanwege gebrek aan personeel. Het was al bekend dat er deze week lege plekken waren in het dienstrooster. Rijkswaterstaat is er niet in geslaagd deze op te vullen. Daarom is de sluis gestremd op maandag 24 juli van 16:45 tot 22:45 uur, donderdag 27 juli van 16:45 tot 22:45 uur en op zaterdag 29 juli van 14:45 tot 22:45 uur.

Schepen kunnen tijdens de stremming van de Oostsluis (rechtsachter) wel gebruik maken van de Westsluis (links). Foto ANP

De zomermaanden zorgen voor problemen op het sluizencomplex van Terneuzen. Personeelskrapte, vakanties en ziekte zorgen ervoor dat er momenteel nog zo’n 23 diensten open staan op de sluis. Daarvan zijn er nu drie definitief geworden.

Rijkswaterstaat heeft de informatie over de gaten in het rooster van juli en augustus gedeeld met de binnenvaartsector. Dit om te voorkomen dat de binnenvaart te maken krijgt met onaangekondigde stremmingen, zoals onlangs bij sluis Hansweert.

In augustus staan nog 20 acht-uursdiensten open. Lukt het Rijkswaterstaat niet deze te vullen, dan worden stremmingen definitief gemaakt en aangekondigd via vaarweginformatie.nl. De vaarwegbeheerder denkt dat de bediening tegen het einde van de vakantieperiode en met de dan opgeleide nieuwe werknemers, weer onder controle komt.

Lees ook:

Oostsluis Terneuzen wacht nog 23 stremmingen als niets verandert

Rijkswaterstaat krijgt bediening niet rond, Oostsluis Terneuzen gestremd