Boekrecensie

Varen op leven en dood in de Tweede Wereldoorlog

‘Dit belangwekkende boek geeft een indringend beeld van de nog altijd onderbelichte rol die de Nederlandse koopvaardij speelde in de Tweede Wereldoorlog.’ Aan het woord is voorzitter Hubert Nijgh van de Stichting Koopvaardijpersoneel 1940 -1945. Hij las het begin maart verschenen boek Lammeren onder Wolven – Varen op leven en dood in WO II van Jacob Haasnoot uit Katwijk en schreef er onderstaande recensie over voor Schuttevaer.

Foto gemaakt in New York, eind december 1941. Het was de enige en laatste keer dat de broers elkaar tijdens de oorlog zagen. Foto via Jacob Haasnoot

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Varen op leven en dood in de Tweede Wereldoorlog | Schuttevaer.nl
Boekrecensie

Varen op leven en dood in de Tweede Wereldoorlog

‘Dit belangwekkende boek geeft een indringend beeld van de nog altijd onderbelichte rol die de Nederlandse koopvaardij speelde in de Tweede Wereldoorlog.’ Aan het woord is voorzitter Hubert Nijgh van de Stichting Koopvaardijpersoneel 1940 -1945. Hij las het begin maart verschenen boek Lammeren onder Wolven – Varen op leven en dood in WO II van Jacob Haasnoot uit Katwijk en schreef er onderstaande recensie over voor Schuttevaer.

Foto gemaakt in New York, eind december 1941. Het was de enige en laatste keer dat de broers elkaar tijdens de oorlog zagen. Foto via Jacob Haasnoot

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer