Brand aan boord

Kustwacht Nederland klaar voor mega-evacuatie op Noordzee

IJmuiden staat zaterdag 1 juni in het teken van een mega-evacuatie op zee in het kader van de reddingoefening LIVEX 2024. Het is de grootste maritieme oefening op zee in Nederland. ‘We kregen meer dan 1000 aanmeldingen van mensen die figurant willen spelen, uiteindelijk hebben we plek voor 600 ‘slachtoffers’. Tevens doen honderden echte hulpverleners mee’, vertelt woordvoerder Edwin Granneman van Kustwacht Nederland. Het scenario speelt zich af aan boord van een ferry van DFDS.

Aan boord van de ferry van DFDS breekt tijdens de oefening brand uit. Foto FlyingFocus

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Kustwacht Nederland klaar voor mega-evacuatie op Noordzee | Schuttevaer.nl
Brand aan boord

Kustwacht Nederland klaar voor mega-evacuatie op Noordzee

IJmuiden staat zaterdag 1 juni in het teken van een mega-evacuatie op zee in het kader van de reddingoefening LIVEX 2024. Het is de grootste maritieme oefening op zee in Nederland. ‘We kregen meer dan 1000 aanmeldingen van mensen die figurant willen spelen, uiteindelijk hebben we plek voor 600 ‘slachtoffers’. Tevens doen honderden echte hulpverleners mee’, vertelt woordvoerder Edwin Granneman van Kustwacht Nederland. Het scenario speelt zich af aan boord van een ferry van DFDS.

Aan boord van de ferry van DFDS breekt tijdens de oefening brand uit. Foto FlyingFocus

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer