Column

Zware Kees: vlaggen

‘Flag?’, vraagt de douanebeambte nors. Hoewel hij via de kippenloop bij de accommodatie aan boord is gestapt, waarbij zijn pet bijna van zijn norse kop afzwiepte door de wapperende nationale driekleur, drong het niet door dat dit schip weleens de Nederlandse nationaliteit zou kunnen hebben. Nou kan ik mij voorstellen dat hij niet iedere vlaggenstaat met de daarbij behorende vlag uit zijn hoofd kent, maar nadat hij zojuist de meetbrief haast letterlijk heeft zitten uitspellen, moet er toch een lichtje zijn gaan branden.

Nederlandse vlag gehesen
De Nederlandse vlag wappert voor het eerst op de nieuwe Happy Delta. Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: vlaggen | Schuttevaer.nl
Column

Zware Kees: vlaggen

‘Flag?’, vraagt de douanebeambte nors. Hoewel hij via de kippenloop bij de accommodatie aan boord is gestapt, waarbij zijn pet bijna van zijn norse kop afzwiepte door de wapperende nationale driekleur, drong het niet door dat dit schip weleens de Nederlandse nationaliteit zou kunnen hebben. Nou kan ik mij voorstellen dat hij niet iedere vlaggenstaat met de daarbij behorende vlag uit zijn hoofd kent, maar nadat hij zojuist de meetbrief haast letterlijk heeft zitten uitspellen, moet er toch een lichtje zijn gaan branden.

Nederlandse vlag gehesen
De Nederlandse vlag wappert voor het eerst op de nieuwe Happy Delta. Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer