LASWERK

Brandweer Hengelo schiet zinkend binnenvaartschip Spero te hulp

De hulpdiensten in Twente zijn maandagmorgen uitgerukt voor een melding van een schip dat water maakte in Hengelo. Het gaat om de Spero uit Werkendam.

De brandweer hield het schip boven water. Foto 112Twente/Dennis Bakker

Het schip lag geladen met zout langs de Havenkade in afwachting van vertrek naar Frankrijk. Schipper Diederik Buijs merkte dat het mis was toen hij ‘s ochtends aan boord ging. Dagblad Tubantia sprak eigenaar Jan Boom die hals over kop uit Werkendam naar Hengelo was komen rijden. Tegen de krant zegt hij te vermoeden dat het lek te maken heeft met het plaatsen van een nieuwe straalbuis drie weken geleden op de werf. ‘Waarschijnlijk is daar met het laswerk iets niet goed gegaan’, zegt hij tegen de verslaggeefster. De brandweer hield met pompen het 87 meter lange drogeladingschip drijvend. Verder werd een oliescherm gelegd om eventueel lekkende olie of brandstof op te vangen.

Brandweer Hengelo schiet zinkend binnenvaartschip Spero te hulp | Schuttevaer.nl
LASWERK

Brandweer Hengelo schiet zinkend binnenvaartschip Spero te hulp

De hulpdiensten in Twente zijn maandagmorgen uitgerukt voor een melding van een schip dat water maakte in Hengelo. Het gaat om de Spero uit Werkendam.

De brandweer hield het schip boven water. Foto 112Twente/Dennis Bakker

Het schip lag geladen met zout langs de Havenkade in afwachting van vertrek naar Frankrijk. Schipper Diederik Buijs merkte dat het mis was toen hij ‘s ochtends aan boord ging. Dagblad Tubantia sprak eigenaar Jan Boom die hals over kop uit Werkendam naar Hengelo was komen rijden. Tegen de krant zegt hij te vermoeden dat het lek te maken heeft met het plaatsen van een nieuwe straalbuis drie weken geleden op de werf. ‘Waarschijnlijk is daar met het laswerk iets niet goed gegaan’, zegt hij tegen de verslaggeefster. De brandweer hield met pompen het 87 meter lange drogeladingschip drijvend. Verder werd een oliescherm gelegd om eventueel lekkende olie of brandstof op te vangen.