Spierballenvertoon in Cuba

Rusland voert maritieme spanning in Caribische regio op

Het was vorige week een fraai schouwspel voor de inwoners van de Cubaanse hoofdstad Havana, waar vier Russische oorlogsschepen de haven binnenliepen na een militaire oefening. De Amerikanen zijn echter niet zo gecharmeerd van het maritieme spierballenvertoon, maar moeten het gelaten toezien.

Cuba Russische schepen.
Het Russische fregat Admiraal Gorshkov arriveerde deze week onder grote belangstelling in de Baai van Havana. De nuleaire onderzeeër Kazan en de twee begeleidende marineschepen Akademik Pashin en Nikolay Chiker zijn ook van de partij. Beeld Alexandre Meneghini

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Rusland voert maritieme spanning in Caribische regio op | Schuttevaer.nl
Spierballenvertoon in Cuba

Rusland voert maritieme spanning in Caribische regio op

Het was vorige week een fraai schouwspel voor de inwoners van de Cubaanse hoofdstad Havana, waar vier Russische oorlogsschepen de haven binnenliepen na een militaire oefening. De Amerikanen zijn echter niet zo gecharmeerd van het maritieme spierballenvertoon, maar moeten het gelaten toezien.

Cuba Russische schepen.
Het Russische fregat Admiraal Gorshkov arriveerde deze week onder grote belangstelling in de Baai van Havana. De nuleaire onderzeeër Kazan en de twee begeleidende marineschepen Akademik Pashin en Nikolay Chiker zijn ook van de partij. Beeld Alexandre Meneghini

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer