Noordelijke werven maken zich op voor massavraag naar groene schepen

Het kan bijna niet anders of binnen afzienbare tijd moet een groot aantal zeeschepen worden vervangen. De noordelijke scheepsbouw ziet ernaar uit, want het biedt een uitgelezen kans voor de ontwikkeling van de volgende generatie groene schepen. ‘Voor ons zijn dit zijn de meest opwindende jaren van de afgelopen decennia. Ik durf het te vergelijken met de introductie van de stoommachine.’

De Aasfjell is groot voor het Winschoterdiep, maar lijkt verder niet afwijkend. Toch is ze dat wel. Het is het eerste koopvaardijschip met een groot batterijpakket voor uitstootvrij elektrisch bedrijf. (Foto's Loek Mulder)
De Aasfjell is groot voor het Winschoterdiep, maar lijkt verder niet afwijkend. Toch is ze dat wel. Het is het eerste koopvaardijschip met een groot batterijpakket voor uitstootvrij elektrisch bedrijf. (Foto's Loek Mulder)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer