Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Noordelijke werven maken zich op voor massavraag naar groene schepen

GRONINGEN

Het kan bijna niet anders of binnen afzienbare tijd moet een groot aantal zeeschepen worden vervangen. De noordelijke scheepsbouw ziet ernaar uit, want het biedt een uitgelezen kans voor de ontwikkeling van de volgende generatie groene schepen. ‘Voor ons zijn dit zijn de meest opwindende jaren van de afgelopen decennia. Ik durf het te vergelijken met de introductie van de stoommachine.’

1 / 1
De Aasfjell is groot voor het Winschoterdiep, maar lijkt verder niet afwijkend. Toch is ze dat wel. Het is het eerste koopvaardijschip met een groot batterijpakket voor uitstootvrij elektrisch bedrijf. (Foto's Loek Mulder)

De Aasfjell is groot voor het Winschoterdiep, maar lijkt verder niet afwijkend. Toch is ze dat wel. Het is het eerste koopvaardijschip met een groot batterijpakket voor uitstootvrij elektrisch bedrijf. (Foto's Loek Mulder)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Loek Mulder)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook