Overbeladen Turkse coaster betrapt

De Turkse coaster Leo Trio ligt sinds zaterdagavond 2 februari vast in Brunsbüttel nadat ze door de Wasserschutzpolizei was betrapt op overbelading. Beambten zagen tijdens het schutten in de oude sluis dat het schip bijna 10 centimeter over de ijk lag.

Het schip was op papier met 2510 ton kaliumnitraat via het Kielerkanaal op weg van het Deense Hundested naar Sevilla in Spanje. De berekening van de Wasserschutzpolizei wees uit dat de bemanning 76,5 ton meer had geladen dan toegestaan. Het schip kreeg een vaarverbod tot het teveel aan kunstmest gelost is.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Overbeladen Turkse coaster betrapt | Schuttevaer.nl

Overbeladen Turkse coaster betrapt

De Turkse coaster Leo Trio ligt sinds zaterdagavond 2 februari vast in Brunsbüttel nadat ze door de Wasserschutzpolizei was betrapt op overbelading. Beambten zagen tijdens het schutten in de oude sluis dat het schip bijna 10 centimeter over de ijk lag.

Het schip was op papier met 2510 ton kaliumnitraat via het Kielerkanaal op weg van het Deense Hundested naar Sevilla in Spanje. De berekening van de Wasserschutzpolizei wees uit dat de bemanning 76,5 ton meer had geladen dan toegestaan. Het schip kreeg een vaarverbod tot het teveel aan kunstmest gelost is.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer