Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Overbeladen Turkse coaster betrapt

BRUNSBÜTTEL

De Turkse coaster Leo Trio ligt sinds zaterdagavond 2 februari vast in Brunsbüttel nadat ze door de Wasserschutzpolizei was betrapt op overbelading. Beambten zagen tijdens het schutten in de oude sluis dat het schip bijna 10 centimeter over de ijk lag.

Het schip was op papier met 2510 ton kaliumnitraat via het Kielerkanaal op weg van het Deense Hundested naar Sevilla in Spanje. De berekening van de Wasserschutzpolizei wees uit dat de bemanning 76,5 ton meer had geladen dan toegestaan. Het schip kreeg een vaarverbod tot het teveel aan kunstmest gelost is.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook