Ook drone neergehaald

Bemanning vrachtschip Rubymar geëvacueerd na Houthi-aanval

Een vrachtschip heeft in de Golf van Aden schade opgelopen door een aanval van Jemenitische Houthi-rebellen. De bemanning moet het schip Rubymar verlaten en wordt overgebracht naar Djibouti, bevestigt scheepvaartbedrijf GMZ Ship Management Co. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De Houthi's hebben de aanval bevestigd en zeggen dat het schip mogelijk kan zinken. Foto Vesselfinder

De Houthi’s hebben de aanval bevestigd en zeggen dat het schip mogelijk kan zinken. Een woordvoerder van de groep omschrijft de Rubymar als een Brits vaartuig en zegt dat ook een Amerikaanse drone is neergehaald. Dat zou bij Hodeidah zijn gebeurd, een havenstad die aan de Rode Zee ligt.

Lees hier meer over de situatie op de Rode Zee.

De Houthi-opstandelingen hebben zich solidair verklaard met de Palestijnen in de Gazastrook. Ze voeren al maanden aanvallen uit op de internationale scheepvaart. Die zouden specifiek gericht zijn op schepen die gelinkt kunnen worden aan Israël, de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Die laatste twee landen hebben aanvallen uitgevoerd op doelen van de Houthi’s.

Bemanning vrachtschip Rubymar geëvacueerd na Houthi-aanval | Schuttevaer.nl
Ook drone neergehaald

Bemanning vrachtschip Rubymar geëvacueerd na Houthi-aanval

Een vrachtschip heeft in de Golf van Aden schade opgelopen door een aanval van Jemenitische Houthi-rebellen. De bemanning moet het schip Rubymar verlaten en wordt overgebracht naar Djibouti, bevestigt scheepvaartbedrijf GMZ Ship Management Co. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De Houthi's hebben de aanval bevestigd en zeggen dat het schip mogelijk kan zinken. Foto Vesselfinder

De Houthi’s hebben de aanval bevestigd en zeggen dat het schip mogelijk kan zinken. Een woordvoerder van de groep omschrijft de Rubymar als een Brits vaartuig en zegt dat ook een Amerikaanse drone is neergehaald. Dat zou bij Hodeidah zijn gebeurd, een havenstad die aan de Rode Zee ligt.

Lees hier meer over de situatie op de Rode Zee.

De Houthi-opstandelingen hebben zich solidair verklaard met de Palestijnen in de Gazastrook. Ze voeren al maanden aanvallen uit op de internationale scheepvaart. Die zouden specifiek gericht zijn op schepen die gelinkt kunnen worden aan Israël, de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Die laatste twee landen hebben aanvallen uitgevoerd op doelen van de Houthi’s.