Onrust Rode Zee

Grieks vrachtschip getroffen door raket Houthi’s

Een Grieks vrachtschip, dat onder de vlag van Malta vaart, is op de Rode Zee getroffen door een raket van de Houthi-rebellen in Jemen. Dat zeggen een veiligheidsbedrijf en meerdere Griekse bronnen. Er zijn geen gewonden gevallen. De lege bulkcarrier heeft door de aanval wel enige schade opgelopen.

Grieks vrachtschip Zografia
De Griekse bulk carrier Zografia. MarineTraffic
Lees hier meer over de situatie op de Rode Zee.

Het schip Zografia was met 24 bemanningsleden vanuit Vietnam onderweg naar Israël, toen het werd getroffen op 122 kilometer ten noordwesten van de Jemenitische plaats Saleef. Dat heeft een bron bij het Griekse ministerie van Scheepvaart gezegd en meldt ook dat de route van het schip waarschijnlijk wordt gewijzigd.

De Houthi’s voeren sinds oktober aanvallen uit op schepen als steunbetuiging voor Hamas en de Palestijnse bevolking in Gaza. Doelwitten zijn schepen die een link hebben met Israël. Na een Amerikaans-Britse aanval op de Houthi’s in Jemen, zei een woordvoerder van de rebellen dat ook schepen uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ‘legitieme doelwitten’ zijn. Door het geweld en de toenemende onrust mijden steeds meer rederijen de Rode Zee.

Grieks vrachtschip getroffen door raket Houthi’s | Schuttevaer.nl
Onrust Rode Zee

Grieks vrachtschip getroffen door raket Houthi’s

Een Grieks vrachtschip, dat onder de vlag van Malta vaart, is op de Rode Zee getroffen door een raket van de Houthi-rebellen in Jemen. Dat zeggen een veiligheidsbedrijf en meerdere Griekse bronnen. Er zijn geen gewonden gevallen. De lege bulkcarrier heeft door de aanval wel enige schade opgelopen.

Grieks vrachtschip Zografia
De Griekse bulk carrier Zografia. MarineTraffic
Lees hier meer over de situatie op de Rode Zee.

Het schip Zografia was met 24 bemanningsleden vanuit Vietnam onderweg naar Israël, toen het werd getroffen op 122 kilometer ten noordwesten van de Jemenitische plaats Saleef. Dat heeft een bron bij het Griekse ministerie van Scheepvaart gezegd en meldt ook dat de route van het schip waarschijnlijk wordt gewijzigd.

De Houthi’s voeren sinds oktober aanvallen uit op schepen als steunbetuiging voor Hamas en de Palestijnse bevolking in Gaza. Doelwitten zijn schepen die een link hebben met Israël. Na een Amerikaans-Britse aanval op de Houthi’s in Jemen, zei een woordvoerder van de rebellen dat ook schepen uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ‘legitieme doelwitten’ zijn. Door het geweld en de toenemende onrust mijden steeds meer rederijen de Rode Zee.