Walrus vervangen

Damen wil onderzeeboten ook bouwen voor Canada

Scheepsbouwer Damen wil de onderzeeboten die het bedrijf ontwikkelt voor de Nederlandse marine ook aan Canada aanbieden. Het Gorinchemse bedrijf heeft hierover overeenstemming bereikt met Saab-Kockums, dat meewerkt aan de nieuwe boten. Door de boten te exporteren, verwacht Damen de kansen op het scheppen van banen en meer inkomsten voor de Nederlandse marinebouw te vergroten.

Een van de onderzeeboten uit de huidige Walrusklasse. Foto Defensie

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Damen wil onderzeeboten ook bouwen voor Canada | Schuttevaer.nl
Walrus vervangen

Damen wil onderzeeboten ook bouwen voor Canada

Scheepsbouwer Damen wil de onderzeeboten die het bedrijf ontwikkelt voor de Nederlandse marine ook aan Canada aanbieden. Het Gorinchemse bedrijf heeft hierover overeenstemming bereikt met Saab-Kockums, dat meewerkt aan de nieuwe boten. Door de boten te exporteren, verwacht Damen de kansen op het scheppen van banen en meer inkomsten voor de Nederlandse marinebouw te vergroten.

Een van de onderzeeboten uit de huidige Walrusklasse. Foto Defensie

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer