Zeerederijen special

Toekomst Vertom vraagt om vlootvernieuwing

Ton Pols uit Rotterdam richtte in 1984 een nieuw bedrijf op, Vertom BV. Zijn toenmalige zakenpartner en eigenaar van de coaster Vera Tomson ging mee in dit nieuwe bedrijf. Het schip zorgde ook voor de bedrijfsnaam Vertom, een samenvoeging van Vera en Tomson. De volgende schepen werden naar de kinderen van het echtpaar Ton en Patty Pols vernoemd: Lee Frances, Carla en Louise. Benieuwd naar het hele verhaal? Download hier de Schuttevaer Zeerederijen special.

Vertom Anne Marit
De Vertom Anne Marit tijdens de proefvaart op de Noordzee. Foto Vertom door Herman IJsseling, Flying Focus

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer