Pensioen

Marius van den Ouden verlaat Havenbedrijf Rotterdam na 40 jaar: ‘De grote projecten, die waren het mooist’

Marius van den Ouden heeft al zijn schipperspapieren en groeide op aan boord, maar een carrière als schipper werd het niet. Zijn vrouw wilde kinderen óf varen, niet allebei. Een geslaagde sollicitatie bij het Havenbedrijf maakte de keuze makkelijk. Nu, 40 jaar later, gaat de nautisch adviseur met pensioen en kan elk moment – voor het eerst – opa worden.

Marius van den Ouden heeft 40 jaar lang voor het Rotterdamse havenbedrijf gewerkt. Hij begon als brug- en sluiswachter en sluit zijn carrière af als nautisch adviseur. 'Ik heb veel kansen gekregen.' Foto's Privé-archief / Marius van den Ouden

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Marius van den Ouden verlaat Havenbedrijf Rotterdam na 40 jaar: ‘De grote projecten, die waren het mooist’ | Schuttevaer.nl
Pensioen

Marius van den Ouden verlaat Havenbedrijf Rotterdam na 40 jaar: ‘De grote projecten, die waren het mooist’

Marius van den Ouden heeft al zijn schipperspapieren en groeide op aan boord, maar een carrière als schipper werd het niet. Zijn vrouw wilde kinderen óf varen, niet allebei. Een geslaagde sollicitatie bij het Havenbedrijf maakte de keuze makkelijk. Nu, 40 jaar later, gaat de nautisch adviseur met pensioen en kan elk moment – voor het eerst – opa worden.

Marius van den Ouden heeft 40 jaar lang voor het Rotterdamse havenbedrijf gewerkt. Hij begon als brug- en sluiswachter en sluit zijn carrière af als nautisch adviseur. 'Ik heb veel kansen gekregen.' Foto's Privé-archief / Marius van den Ouden

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer