Aanvraag opnieuw beoordeeld

Ministerie moet subsidieaanvraag kraanschip opnieuw beoordelen

Voor de ontwikkeling van een installatieschip voor offshore windturbines vroeg een bedrijf subsidie aan in het kader van de regeling Hernieuwbare Energietransitie (HER+). Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wees de aanvraag af, omdat het project economisch onhaalbaar zou zijn. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vindt die afwijzing echter onvoldoende onderbouwd. De aanvraag moet opnieuw worden beoordeeld.

Windpark op zee. Foto Shutterstock / fokke baarssen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Ministerie moet subsidieaanvraag kraanschip opnieuw beoordelen | Schuttevaer.nl
Aanvraag opnieuw beoordeeld

Ministerie moet subsidieaanvraag kraanschip opnieuw beoordelen

Voor de ontwikkeling van een installatieschip voor offshore windturbines vroeg een bedrijf subsidie aan in het kader van de regeling Hernieuwbare Energietransitie (HER+). Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wees de aanvraag af, omdat het project economisch onhaalbaar zou zijn. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vindt die afwijzing echter onvoldoende onderbouwd. De aanvraag moet opnieuw worden beoordeeld.

Windpark op zee. Foto Shutterstock / fokke baarssen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer