Geschiedenis van de binnenvaart

‘Dankzij de binnenvaart zijn de transportkosten met 90% gedaald’

‘De schaalvergroting in de binnenvaart is enorm geweest in de 20ste eeuw. Dat heeft voor een daling van de transportkosten van 90% gezorgd. Alles wat wij nu kopen aan voedsel of consumentenproducten, zou veel duurder zijn als de binnenvaart niet zo zou zijn gemoderniseerd.’ Aan het woord is historicus Henk Dessens, redactielid voor het thema ‘binnenvaart’ van het projectNieuwe Maritieme Geschiedenis van Nederland’ (NMGN). De NMGN is gebaseerd wetenschappelijk onderzoek naar de Nederlandse scheepvaartgeschiedenis.

Een man en een vrouw trekken samen een trekschuit door een binnenkanaal op 27 mei 1931. Foto Wikimedia/Spaarnestad Photo,

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Dankzij de binnenvaart zijn de transportkosten met 90% gedaald’ | Schuttevaer.nl
Geschiedenis van de binnenvaart

‘Dankzij de binnenvaart zijn de transportkosten met 90% gedaald’

‘De schaalvergroting in de binnenvaart is enorm geweest in de 20ste eeuw. Dat heeft voor een daling van de transportkosten van 90% gezorgd. Alles wat wij nu kopen aan voedsel of consumentenproducten, zou veel duurder zijn als de binnenvaart niet zo zou zijn gemoderniseerd.’ Aan het woord is historicus Henk Dessens, redactielid voor het thema ‘binnenvaart’ van het projectNieuwe Maritieme Geschiedenis van Nederland’ (NMGN). De NMGN is gebaseerd wetenschappelijk onderzoek naar de Nederlandse scheepvaartgeschiedenis.

Een man en een vrouw trekken samen een trekschuit door een binnenkanaal op 27 mei 1931. Foto Wikimedia/Spaarnestad Photo,

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer