Vast

Duits motorjachtje vaart zich vast op stenen van Zeehavenkanaal

Een plezierjacht is zaterdagavond in het zicht van de haven vastgelopen in het Zeehavenkanaal bij Delfzijl, er zaten twee personen aan boord. Een bevriende schipper probeerde nog te hulp te schieten, maar doordat het laagwater werd was er geen beweging meer in het plezierjacht te krijgen.

De KNRM schiet te hulp. Foto Noordernieuws

Inmiddels ligt motorjacht Angela volledig droog. Reddingboot Jan en Titia Visser uit de Eemshaven is ter plaatse gekomen en beoordeelde dat het plezierjacht te schuin lag om de personen veilig aan boord te laten. Ze zijn daarom overgestapt op de reddingboot en naar de haven van Delfzijl gebracht.

De Angela ligt vast. Foto Noordernieuws.

Het is nu wachten op hoogwater zodat het plezierjacht uit Westeremde los kan worden getrokken.

Duits motorjachtje vaart zich vast op stenen van Zeehavenkanaal | Schuttevaer.nl
Vast

Duits motorjachtje vaart zich vast op stenen van Zeehavenkanaal

Een plezierjacht is zaterdagavond in het zicht van de haven vastgelopen in het Zeehavenkanaal bij Delfzijl, er zaten twee personen aan boord. Een bevriende schipper probeerde nog te hulp te schieten, maar doordat het laagwater werd was er geen beweging meer in het plezierjacht te krijgen.

De KNRM schiet te hulp. Foto Noordernieuws

Inmiddels ligt motorjacht Angela volledig droog. Reddingboot Jan en Titia Visser uit de Eemshaven is ter plaatse gekomen en beoordeelde dat het plezierjacht te schuin lag om de personen veilig aan boord te laten. Ze zijn daarom overgestapt op de reddingboot en naar de haven van Delfzijl gebracht.

De Angela ligt vast. Foto Noordernieuws.

Het is nu wachten op hoogwater zodat het plezierjacht uit Westeremde los kan worden getrokken.