Dan werkt het zo

Als het werkt: Benjamin Franklin

Benjamin Franklin is in Nederland misschien het best bekend vanwege zijn portret op de biljetten van 100 dollar. Hij was dan ook één van de opstellers van de onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten en hij hielp mee bij de opstelling van de Amerikaanse grondwet. Maar hij was ook uitvinder met een grote liefde voor water. Hij was een tijdje in het waterrijke Nederland, waar hij ideeën opdeed voor zijn uitvindingen.

benjamin Franklin
Op het biljet van 100 dollar staat het portret van Benjamin Franklin. Hij is geen president geweest, maar eerder plaatselijk politicus en ook uitvinder, die zowel water als elektriciteit onderzocht. Beeld Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Als het werkt: Benjamin Franklin | Schuttevaer.nl
Dan werkt het zo

Als het werkt: Benjamin Franklin

Benjamin Franklin is in Nederland misschien het best bekend vanwege zijn portret op de biljetten van 100 dollar. Hij was dan ook één van de opstellers van de onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten en hij hielp mee bij de opstelling van de Amerikaanse grondwet. Maar hij was ook uitvinder met een grote liefde voor water. Hij was een tijdje in het waterrijke Nederland, waar hij ideeën opdeed voor zijn uitvindingen.

benjamin Franklin
Op het biljet van 100 dollar staat het portret van Benjamin Franklin. Hij is geen president geweest, maar eerder plaatselijk politicus en ook uitvinder, die zowel water als elektriciteit onderzocht. Beeld Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer