Omkatten

Militaire oefening Griekse marine om Russische olietankers te weren

De Griekse marine begint opnieuw een grootschalige militaire oefening op zee, om op die manier Russische olietankers te weren. Tankrederijen gebruiken een locatie in de Peleponnesos voor Zuid-Griekenland voor boord-boordoverslag van Russische olie. Omdat het om internationale wateren gaat, mag Griekenland de schepen niet weren. Maar wanneer de marine oefent kan wel een vaarverbod worden ingesteld.

Ship-to-ship transfer
Ship-to-ship transfer in de Laconische Golf. Shutterstock / Vallehr

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Militaire oefening Griekse marine om Russische olietankers te weren | Schuttevaer.nl
Omkatten

Militaire oefening Griekse marine om Russische olietankers te weren

De Griekse marine begint opnieuw een grootschalige militaire oefening op zee, om op die manier Russische olietankers te weren. Tankrederijen gebruiken een locatie in de Peleponnesos voor Zuid-Griekenland voor boord-boordoverslag van Russische olie. Omdat het om internationale wateren gaat, mag Griekenland de schepen niet weren. Maar wanneer de marine oefent kan wel een vaarverbod worden ingesteld.

Ship-to-ship transfer
Ship-to-ship transfer in de Laconische Golf. Shutterstock / Vallehr

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer