MARKTINZICHT

Aan de reis: marktherstel zet door

Het marktherstel zet door. Ook de vorige week, die werd gekenmerkt door stremmingen van de Midden- en Boven-Rijn, namen de volumes in de droge-ladingvaart toe. Er werd 4,3 miljoen ton vervoerd, tegen 4,1 miljoen ton een week eerder. Ook het aantal reizen steeg fors, van 2650 vorige week naar 2830 deze week. De volumes liggen inmiddels hoger dan in 2023 (+5%) en zijn vergelijkbaar met 2022.

Binnenvaartschip kolen
Een binnenvaartschip op de Rijn met kolen aan boord. Foto Shutterstock / fokke baarssen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aan de reis: marktherstel zet door | Schuttevaer.nl
MARKTINZICHT

Aan de reis: marktherstel zet door

Het marktherstel zet door. Ook de vorige week, die werd gekenmerkt door stremmingen van de Midden- en Boven-Rijn, namen de volumes in de droge-ladingvaart toe. Er werd 4,3 miljoen ton vervoerd, tegen 4,1 miljoen ton een week eerder. Ook het aantal reizen steeg fors, van 2650 vorige week naar 2830 deze week. De volumes liggen inmiddels hoger dan in 2023 (+5%) en zijn vergelijkbaar met 2022.

Binnenvaartschip kolen
Een binnenvaartschip op de Rijn met kolen aan boord. Foto Shutterstock / fokke baarssen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer