Noord-Oostzeekanaal stabiel ondanks stremming en embargo Rusland

De ‘omzet’ voor het Noord-Oostzeekanaal (NOK) in 2018 vrijwel stabiel gebleven. Ondanks de langdurige stremming van een van de twee sluiskolken in Kiel-Holtenau en het handelsembargo van de VS tegen Rusland. Dat stelt de Generaldirektion Wasserstrassen und Schifffahrt in haar jaarverslag.

De hoeveelheid lading steeg een procent tot 87,5 miljoen ton, het aantal schepen daalde met circa 280 tot 30.000, eveneens een verschil van een procent. Een van de  oorzaken van de terugloop is de zeven weken durende stremming van de kolk in Kiel-Holtenau, waarvan op 20 februari een deur van de zuidelijke kolk total loss werd gevaren door het containerschip Akacia.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer