Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zware Kees: Met zilte groet!

op zee

Na een maand op de Amerikaanse kust te hebben vertoefd vertrekt de loods en zijn we onderweg. Niemand is er echt rouwig om, ook al is het uit het land van de onbegrensde mogelijkheden. Het land waar in restaurants in kleine lettertjes op de menukaart staat geschreven dat de steak, indien rare of medium geserveerd, mogelijk bacteriën kan bevatten die ‘tot ernstige gezondheidsklachten zoals allergie, voedselvergiftiging of erger kunnen leiden, met zelfs de dood tot gevolg’. En dan moet je nog met bestellen beginnen! Smakelijk eten.

Dit is ook het land waarbij, ook al is de poort van de haven 150 meter verwijderd van de gangway, het streng verboden is over de overigens uitgestorven kade te lopen, zonder in het bezit te zijn van de zogenaamde TWIC-kaart, de Transportation Worker Identification Credential-kaart. Deze kaart bewijst dat je een security-cursus hebt gevolgd om op uitgestorven, verwaarloosde kades te lopen. Ben echt benieuwd naar de inhoud van zo’n cursus.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook