Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Als het werkt: Passieve radar

ROTTERDAM

‘Gewone’ radarinstallaties zijn actieve radars. Zij slingeren zelf een korte puls elektrische energie de lucht in en kijken waar deze radargolven tegenaan kaatsen. Er wordt al een tijd gewerkt aan een passieve radar die niet zelf radargolven uitzendt, maar van andere golven gebruik maakt om zich een beeld van de omgeving te vormen. Dit leidt tot spectaculaire resultaten.

1 / 1
Dit was de auto met uitschuifbare ontvangstantenne waarmee de Duitse radarfabrikant Hensoldt de ‘onzichtbare’ JSF toch op het radarscherm kon krijgen.

Dit was de auto met uitschuifbare ontvangstantenne waarmee de Duitse radarfabrikant Hensoldt de ‘onzichtbare’ JSF toch op het radarscherm kon krijgen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook