Op 6 februari gaat Eefde los

Rijkswaterstaat (RWS) verwacht dat maandag 6 februari het schutten in Eefde begint. Met een grote hijskraan van Wagenborg Nedlift wordt de sluisdeur aan de IJsselzijde dan 24 uur per dag bediend.

Op 6 februari gaat Eefde los

Eefde is sinds 3 januari gestremd nadat een van de deuren naar beneden viel. Om te voorkomen dat schepen voortijdig opstomen naar de sluis, stelde de vaarwegbeheerder begin deze week een tijdelijk vaarverbod in. ‘We hebben in Eefde niet genoeg ruimte voor de 41 schepen die in de stremming liggen’, zegt woordvoerder Sander Wels. Schepen die zich willen verplaatsen om te laden en/of te lossen, moeten hiervoor toestemming vragen aan de sluismeester van Eefde.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer