Onderhoudsvrij

FDN ontwikkelt onderhoudsvrije sluisdeur van beton

Het is Nederlandse ingenieurs en betonexperts als eersten gelukt om een onderhoudsvrije sluisdeur te produceren van ultra-hogesterktebeton (UHSB). Dit materiaal is 10 keer sterker en stukken elastischer is dan normaal beton. Het gewicht van de sluisdeur is gelijk aan het gewicht van een stalen of houten deur, zodat een UHSB-deur niet alleen geschikt is voor nieuwe sluizen, maar ook deuren van bestaande sluizen kan vervangen.

Ultra-hogesterktebeton is extreem veerkrachtig en kan meer dan een halve meter doorbuigen. Foto's FDN

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

FDN ontwikkelt onderhoudsvrije sluisdeur van beton | Schuttevaer.nl
Onderhoudsvrij

FDN ontwikkelt onderhoudsvrije sluisdeur van beton

Het is Nederlandse ingenieurs en betonexperts als eersten gelukt om een onderhoudsvrije sluisdeur te produceren van ultra-hogesterktebeton (UHSB). Dit materiaal is 10 keer sterker en stukken elastischer is dan normaal beton. Het gewicht van de sluisdeur is gelijk aan het gewicht van een stalen of houten deur, zodat een UHSB-deur niet alleen geschikt is voor nieuwe sluizen, maar ook deuren van bestaande sluizen kan vervangen.

Ultra-hogesterktebeton is extreem veerkrachtig en kan meer dan een halve meter doorbuigen. Foto's FDN

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer