Niet genoeg installaties

Ontgassen wordt een probleem, maar niemand weet hoe groot

Minder dan twee maanden te gaan voordat het langverwachte verbod op varend ontgassen ingaat met de eerste fase van het CDNI-verdrag. En nog steeds is er maar één ontgassingsinstallatie beschikbaar voor binnenvaarttankers, bij Afval Terminal Moerdijk (ATM). Wel zijn negen bedrijven bezig ontgassingsinstallaties op te tuigen, zo blijkt uit onderzoek van Schuttevaer. Hoe staat het daarmee? En wat zijn de mogelijke gevolgen van gebrek aan capaciteit als het verbod straks ingaat?

Benieuwd naar het hele verhaal? Download hier de Schuttevaer Maritime Industry special.

Tankschip aan de ontgasser bij ATM
Schip aan het ontgassen bij ATM Esther Geerts

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer