Marktinzicht

Aan de reis: volumes blijven hoog

De volumes in de drogeladingsector zijn de afgelopen week geconsolideerd op een hoog niveau van 4,3 miljoen ton. De volumes zijn inmiddels vergelijkbaar (-1%) met zowel 2022 als 2023. Dat is opmerkelijk gezien het feit dat in 2022 de waterstanden in deze tijd van het jaar nog acceptabel waren. Het aantal reizen per week neemt licht toe (+2%) van 2.700 vorige week naar 2.760 deze week. Het vervoer van bouwgrondstoffen liep iets terug en dat geldt ook voor het transport van erts en schroot. Daarentegen nam het vervoer van zowel metaalproducten als containers toe. 

binnenvaartschip containers
Bij het containervervoer nam het aantal containers vorige week, vooral toe in relatie tot de Beneden-Rijn. Foto Shutterstock / fokkebaarssen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer