Prijsverschil is struikelblok

Vraag naar HVO100 niet gestegen in de binnenvaart door oproep CEO Bauer van HGK

De binnenvaart blijft terughoudend als het gaat om het gebruik van HVO100. Dit komt onder meer door het prijsverschil tot wel 200 euro per 1000 liter in verhouding met gasolie. Tevens zijn de meningen over beschikbaarheid verdeeld, men vreest niet overal te kunnen bunkeren en tevens voor schaarste als te veel schepen overstappen. Hierdoor blijft de vraag naar HVO100 achter. Gevolg is dat het reduceren van de uitstoot van CO2 niet wil vlotten.

Foto ter illustratie. Over de beschikbaarheid van HVO100 zijn bunkeraars het niet eens. Foto Ries van Wendel de Joode

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer