Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Innovaties Alphatron Marine drijven op input schippers

ROTTERDAM

Het hoofdkantoor van Alphatron Marine aan de Rotterdamse Schaardijk ligt pal aan de Nieuwe Maas en kijkt uit op de Van Brienenoordbrug. Om de paar minuten komt er een binnenvaartschip voorbij. ‘Het komt regelmatig voor dat een schipper bij ons afmeert om iets uit het magazijn op te halen, of om gewoon een bak koffie te doen en te praten over de nieuwste ontwikkelingen in de markt’, zegt Peter van Veen, manager binnenvaart bij Alphatron Marine.

1 / 1
‘Onze systemen moeten de schipper ontlasten en het veiliger maken. Een systeem dat het roercommando overneemt ontlast de schipper, die tegenwoordig veel meer moet doen dan alleen van A naar B varen. Een radar die de hinderlijke golfslag wegfiltert zonder de tonnen te onderdrukken maakt het ook veiliger.’ (Foto’s Alphatron Marine)

‘Onze systemen moeten de schipper ontlasten en het veiliger maken. Een systeem dat het roercommando overneemt ontlast de schipper, die tegenwoordig veel meer moet doen dan alleen van A naar B varen. Een radar die de hinderlijke golfslag wegfiltert zonder de tonnen te onderdrukken maakt het ook veiliger.’ (Foto’s Alphatron Marine)

Het tekent de relatie die Alphatron Marine heeft met de binnenvaart. ‘En die is erg goed. Als wij een nieuw product op de markt brengen, krijgen we veel positieve feedback van schippers’, zegt Ben van der Zaken, accountmanager binnenvaart.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(René Quist)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook